Basch 1887

U toku je rekonstrukcija objekta u ulici Cara Lazara poznatijeg kao Basch kuća, u skladu sa idejnim rešenjem fasade koje je izradila poznata Budimpeštanska projektantska kuća Lima. Uslove za preduzimanje mera tehničke zaštite izdao je Međuopštinski zavod za zaštitu spomenika kulture Subotica koji vrši i konzervatorski nadzor nad izvođenjem radova.

Objekat je izgrađen 1887. godine prema projektu čuvenog subotičkog arhitekte Titusa Mačkovića za Šandora Kertesa, glavnog lekara grada u tom periodu.

Ovaj prelepi objekat bio je svedok istorije preko jednog veka u našem gradu a namera nam je da mu vratimo stari sjaj, da ga unapredimo i ostavimo na ponos mnogim narednim generacijama.

Želja nam je da Subotici, i uopšte ovom delu zemlje, ponudimo nešto novo, nešto drugačije i nešto kvalitetno.

Uz sjajnu saradnju sa starom austrijskom firmom Salm, ulazimo u proizvodnju piva prema njihovoj originalnoj recepturi I koristeći njihovu opremu koja će se odvijati u podrumu objekta.
Gosti će moći u Subotici da uživaju u originalnom ukusu austrijskog piva a uz to i da probaju specijalitete pripremljene prema receptima Salm kuvara.

U potkrovlju opremamo apartmane koji će posetiocima, turistima pružiti mogućnost za odmor, kratak predah i uživanje u našem lepom gradu.

Tim naših inženjera detaljno je analizirao i snimio kompletan objekat kako bi nakon rekonstrukcije i adaptacije svaki segment glavne fasade bio u potpunosti kao nekada.

Unutar objekta planirana je muzejska postavka posvećena istoriji porodice Basch i našeg grada u tom vremenu.

Investitor i izvođač radova: DG company
Idejno rešenje fasade: Lima