Objekat u ulici Braće Radić

U jednoj od najlepših Subotičkih ulica, ulici Braće Radić, na mestu nekadašnjih objekata pod brojem 41,43 i 45, u toku je izgradnja višeporodičnog stambeno-poslovnog objekta visine P+2+povučena etaža. U skladu sa tradicijom firme i politikom poslovanja, u toku projektovanja i izgradnje vodili smo se najvišim standardima struke u cilju postizanja najboljeg rezultata u vidu reprezentativnog objekta koji će predstavljati značajan primer moderne arhitekture u našem gradu i šire.
U saradnji sa MZZSK Subotica, konzervatorom nadzorom zaduženim za ovaj objekat, raspisali smo konkurs za idejno arhitektonsko rešenje ulične fasade objekta. Kao odgovor na ovaj kompleksan zadatak, pristiglo je 7 radova. Autori predloženih rešenja su:

1.dipl. inž. arh. Bojan Kujundžić,
2. dip. Inž. arh. Ognjen Graovac,
3. dipl. inž. arh. Fedor Jurić,
4. dipl. inž. arh. Ivan Šuić,
5. dipl.inž.arh. Mila Mijanović,
6. dipl. inž. arh. Relja Kovač i
7. dipl. inž. građ. Boris Bukvić i mast.inž.građ. Mišel Kanzel

Materijali koji se koriste na objektu su kvalitetni i atraktivni, a konačan izgled predstavljaće pravi primer arhitekture današnjice. Sklad primenjenih boja i materijala svedoči o posvećenosti naše kompanije pomeranju granica u građevinarstvu.

U saradnji sa Porcelanosa grupom koja je jedna od lidera u proizvodnji fasadnih keramičkih obloga u Evropi, koristili smo njihove keramičke fasadne pločice u nekoliko nijansi koje će kao deo jedne celine predstavljati sjajan sklad boja. Obloge ovog proizvođača izabrali smo zbog njihovog kvaliteta, dugovečnosti i modernih formi i boja.

Imperativ naše kompanije je upotreba visoko kvalitetnih materijala i to je nešto oko čega nema kompromisa. Tu su i aluminijumski detalji takođe renomiranog proizvođača Alumil u različitim bojama koji besprekorno ističu otvore na fasadi i u odličnom su skladu sa fasadnim oblogama.
Kompletne ograde na terasama su od specijalnog stakla. Svakako, na fasadi će biti i osvetljenje koje je sada već standard na našim objektima i koje za cilj ima da podigne dojam o objektu na još jedan viši nivo.

Sa ponosom ističemo da nakon više decenija, naša kompanija prva izvodi ventilirajuću fasadu od keramike u našem gradu.